februari 2020

20feb18:0020:00CARL FREDRIK SVENSTEDT "Moving Mountains - Att förflytta berg"Arrangör Stockholms Arkitektförening18:00 - 20:00 Typ av Arrangemang:Föreläsning

Info

Datum: torsdag 20 februari.
Tid: Föreläsningen börjar 18:00, mingel med dryck från 17.30.

PLATS: Konstakademien, Fredsgatan 12.

Carl Fredrik Svenstedt Architects experimenterar med process, bostadstypologier och konstruktionsteknik. Deras arbete bygger på att arkitektur handlar om att drömma, men också om att verkställa, med materialet som utgångspunkt.

Kontoret arbetar i många skalor, allt från offentlig miljö till möbeldesign, med tonvikt på innovativa byggmetoder som leder till hållbara projekt. De har specialiserat sig under många år på bärande sten strukturer, särskilt för vingårdar.

”Arkitektur handlar om att projicera en framtid genom att gestalta något som ännu inte finns. Med detta som utgångspunkt blir allting möjligt.”

”Arkitektur handlar ofta om att göra till synes omöjliga saker möjliga. Konstruktioner i bärande natursten kräver ett särskilt engagemang, och en vilja och energi från en mängd olika aktörer i byggprocessen, villiga att utforska okända tillverkningsmetoder. Det handlar om att lyfta fram materialets kvalitéer, på ett sätt som även berör och blir poetiskt i sin enkelhet.”

”Det handlar också i de här projekten, bokstavligen, om konsten att förflytta berg.”

Carl Fredrik Svenstedt är född i Stockholm och uppvuxen i Montreal. Han har examen i Arkitektur från Harvard University och Yale School of Architecture, och grundade sitt arkitektkontor i Paris 2000 efter att ha arbetat för bland annat Asymptote i New York, Santiago Calatrava och Studio Milou i Paris.

Carl Fredrik Svenstedt var tills nyligen docent vid Lille Arkitekturskolan, efter att ha undervisat i många år vid École Spéciale d’Architecture i Paris. Han har också undervisat på arkitekturskolorna i Versailles, La Villette och Rouen och på Confluence Institute i Lyon. Han leder årligen en workshop i Tyskland på Arkitekturskolan i Münster.

Kontoret har även mottagit flera nationella och internationella utmärkelser, inklusive de Franska Grand Prix d’Architecture, The International Stone Architecture Award, Architectural Review Emerging Architecture Award och senast utmärkelsen AMP Firm of the Year for Sustainability.

www.carlfredriksvenstedt.com

Arrangör Stockholms Arkitektförening genom Tove Wallsten och Josef Eder.