januari 2020

11jan18:0020:00Jazz på KonstakademienÖrjan Hultén & Adam ForkelidHörsalen18:00 - 20:00 Typ av Arrangemang:Övrigt

Info

Jazz med Örjan Hultén & Adam Forkelid

Längd: ca. 1 tim 45 min inkl. paus

Välkommen till en ny jazzscen i Stockholm där spännande musik framförs i intim miljö med utmärkt akustisk och Piano Visions konsertflygel i centrum!

Program:
För tio år sedan bildade Örjan Hultén sin kvartett Orion. Grundpelarna var pianisten Adam Forkelid och Örjan på saxofon, och de spelade en hel del i duoformat innan det blev en kvartett. Nu återförenas Örjan och Adam som duo igen, och det gnistrar om musiken!
Båda musikerna har tagit med sig nya spännande kompositioner och säkert får vi höra några guldkorn ur kvartettrepertoaren i nytolkningar av dessa två förnämliga improvisatörer.

Örjan Hultén, saxofoner
Adam Forkelid, piano

Örjan Hultén, född 9 juli 1966, är en svensk jazzmusiker, sopran- och tenorsaxofonist, och kompositör. Förutom egna grupper har han framträtt med Fredrik Norén, Anders Bergcranz, Jeanette Lindström, Johan Berke, Salem Al Fakir m.fl. Örjan driver också det egna skivbolaget Artogrush.

Adam Forkelid är en av de mest framstående jazzpianisterna i landet. Han spelar med en rad egna grupper, som den innovativa trion Lekverk, framåtblickande elektrojazzgruppen Soundscape Orchestra och den egensinniga kvartetten PACE. Adam släppte förra året en uppmärksammad trioskiva i eget namn, med mästerbasisten Georg Riedel och trumfenomenet Jon Fält.
Meritlistan inkluderar även musiker och band som Joakim Milder, Magnus Öström, Rigmor Gustafsson, Peter Asplund, Kjell Fagéus, Norrbotten Big Band, Gavin Bryars, Louis Cole och Genevive Artadi.
Adam är också huvudlärare i jazzpiano på KMH och har mottagit flera stipendier och utmärkelser som musiker och kompositör, bl a från Bert Levins Stiftelse och STIM.

Vuxen: 250kr
Barn/ungdom/student: 100kr
Plus: 350kr
Mer info & biljetter klicka här