november 2019

28nov18:0020:00MARIANNE LEVINSEN“Landskap, klimat och människan”Hörsalen18:00 - 20:00 Typ av Arrangemang:Föreläsningar

Info

Föreläsningen börjar 18:00 i Hörsalen.
Mingel med dryck från 17.30 i kaféet på plan 2.

Marianne Levinsen, dansk landskapsarkitekt, driver eget landskapsarkitektkontor i Köpenhamn sedan 2002. Kontorets filosofi grundar sig på den mänskliga skalan – med syfte att skapa uttrycksfulla och poetiska platser samt förkroppsliga en modern medvetenhet om de miljömässiga och sociala utmaningarna i våra urbana rum.
Marianne Levinsen har realiserat ett stort antal offentliga och privata projekt och fått ett brett erkännande för sin unika känsla av plats, utrymme och material. Hennes projekt sträcker sig i skala från stora stadsplaner till privata trädgårdar med fokus på det intima förhållandet mellan den mänskliga skalan och den byggda miljön.

Effekterna av klimatförändringarna och den globala uppvärmningen har under de senaste åren haft stor inverkan på kontorets projekt i allmänhet. I projektet ”Ballerup Boulevard” omvandlas en storskalig trafikkorridor till ett stadsrum med stark grön identitet, där naturlika planteringar tar ner rummets skala samtidigt som det renar och fördröjer dagvatten från omgivande trafik.

Marianne Levinsen arbetar för närvarande med flera storskaliga projekt i Danmark, Norge, Sverige och Tyskland. Hon har fått hederspriser från Nationalbankens Jubilæumsfond, Henningen Larsen-fonden, Dreyers-fonden och är mottagare av Eckersberg-medaljen från danska akademin samt varit styrelseledamot för Public Art avd. vid Danish National Arts Foundation, och hon är jurymedlem vid danska arkitekttjänstföreningen.

Evenemanget är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs.
Föreläsningen kommer att hållas på svensk/danska.

Välkomna!

Arrangör Stockholms Arkitektförening genom Anna Johansson och Emma Simonsson.
www.arkitekt.se/stockholm