Opinion

Under rubriken Opinion publicerar Konstakademien tal, artiklar och inlägg som är relevanta för Konstakademiens uppgift och verksamhet. Texter som dessutom belyser viktiga aspekterna av villkoren för konst, arkitektur och samhälle i stort.

Klicka på respektive länk för att läsa texten.

Pressklipp om Konstakademien och KKH

Nedan finns länkar till vårens pressklipp om Konstakademien och Kungl. Konsthögskolan. Upprinnelsen är en skrivelse som Konstakademien skickat till Utbildningsdepartementet (se länk) med anledning av de visioner som kommer uttryck i rektors text i budgetunderlag för 2018 (se länk). Samt det brev som Konstakademien avsänt till Konsthögskolan som varslar om ett kommande beslut rörande stipendier. Till länksamlingen fogas även en längre mejlintervju med Susanna Slöör, ständig sekreterare i Konstakademien, som endast i fragment publicerats i Kunstkritikk, som bakgrund till händelseutveckling och sammanhang.

KKH:s rektors text i budgetunderlag för 2018

Brev till Utbildningsdepartementet

Mejlintervju med Susanna Slöör för Kunstkritikk

Kunstkritikk

Sveriges radio

Dagens Nyheter

SVT

Aftonbladet

SVT

Sveriges radio

SVT

Expressen

Dagens Nyheter

Aftonbladet

Aftonbladet

Kunstkritikk

Aftonbladet

Arkitekt

Visa konsten i Kolingsborg

I anledning av att kulturborgarrådet Roger Mogert (S) beslutat att inte tillåta allmänna visningar av konsten i Kolingsborg skrev Callenberggruppen i SvD och ETC Stockholm inlägg i debatten:

SvD

ETC Stockholm

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.